Feol podcast

2023.07.28. 20:00

Lehet-e túl rövid ideig zöld a gyalogos közlekedési lámpája? – Májer László rendőr őrnagyot kérdeztük IV. rész (videós podcast)

A napokban ellátogattunk Székesfehérvár különböző pontjaira, hogy utánajárjunk mennyire szabálykövetők a közlekedők? Tisztában vannak-e azzal, hogy az egyes kereszteződésekben, körforgalmakban vagy útszakaszokon hogyan kell szabályosan közlekedni?

Déri Brenda

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Negyedik részünkben kilátogattunk a Szent Flórián körútra, hogy utánajárjunk olvasóink állításának. Korábban ugyanis néhányan azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy ezen az útszakaszon túl rövid ideig zöld a gyalogos átkelőnél a lámpa és nem tudnak időben átérni. Ez pedig főleg a Szent Flórián körút esetében igen balesetveszélyes lehet, hiszen az ominózus gyalogos átkelő öt forgalmi sávon keresztül halad. 

Van e szabály arra vonatkozóan, hogy meddig kell zölden világítania a a gyalogos átkelést szabályzó lámpának? Erről kérdeztük a rendőr őrnagyot, aki rövid válaszában az illetékes közútkezelőhöz irányította a kérdést, mivel ez nem a rendőrség hatáskörébe tartozik. 

Korábban egyébként, ugyan más helyszín miatt, de felvettük a kapcsolatot a Magyar Közút Zrt.-vel, akiktől azt a választ kaptuk, hogy a biztonsági "réseket" is belekalkulálnak a szakemberek, így tehát az is plusz időfaktor, míg a keresztirányú forgalom elindul. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában