Külföldi ösztöndíj pályázatok

2023.07.20. 17:30

Július végéig jelentkezhetnek azok, akik szívesen mennének a világ magyarságához

A Kőrösi Csoma Sándor Programmal az Egyesült Államokba, Kanadába, Európa számos országába, Izraelbe és Törökországba, a Petőfi Sándor Program keretében pedig Erdélybe, Felvidékre, Vajdaságba, Horvátországba és a Muravidékre utazhatnak ösztöndíjasok. Jelentkezni július végéig lehet!

Forrás: Pexels.com

A két program összefoglalóját a napokban a bicskei polgármester asszony, Bálint Istvánné tette közzé, ám mivel mindenkinek tartalmazhat hasznos információkat, ezért most a feol.hu is megosztja ezeket olvasóival.

A programok célja, hogy ösztöndíjasokat küldjön ki a világ magyarságához a diaszpórába és a Kárpát-medencei szórványmagyarsághoz, ahol az ösztöndíjasok közösségszervezéssel foglalkoznak. Ám míg eddig csak 20 éves kortól lehetett pályázni, mostantól már a 18. életévüket betöltő, érettségizett magyar állampolgárok is jelentkezhetnek ösztöndíjasnak. A pályázók cserkésztevékenységben, hagyományőrzésben, oktató-nevelő munkában, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenységben segítik majd a kinti magyar közösségeket.

A nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint az ösztöndíjra pályázók és a fogadószervezetek is elektronikus formában jelentkezhetnek. A további részleteket mind a két programról megtalálják a www.kulhonimagyarok.hu weboldalon. A jelentkezés határideje: július 31. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában