Falunap pezsdíti fel az életet

2023.07.18. 18:15

Fociban, főzésben és sörivásban is bajnok kerestetik Balinkán

A község önkormányzata ebben az évben is megrendezi a Balinkai Falunapot a művelődési házban, illetve annak környékén. A gasztronómia, a tánc, a sport és a zene körül Forog majd minden.

Palocsai Jenő

Ha fajtaválaszték nem is, mennyiség biztosan lesz a sörivó versenyen

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Idén július 22 szombatra esik a balinkai nagy ünnep napja. A település önkormányzata úgy alakította a programot, hogy már reggel 9 órától felszállhatnak a füstök és gőzök a katlanok mélyéből és a bográcsok fenekéről, hiszen versennyel kezdődik a falunap.

-Mikor a főzőverseny csapatai megkezdik a különböző étkek elkészítését, a focipályán kispályás labdarúgó torna lesz. Persze a gyerekekre is gondoltunk, ezért elmaradhatatlan az ugrálóvár, valamint a délutáni arcfestés, csillámtetoválás, henna és jagua festés is, mondta Wéninger László polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a főzőverseny eredményhirdetését követően egy újabb viadal indul, sörivó verseny lesz 14 órakor. Délután átveszi a főszerepet a zene és a tánc. Előbb a Cirill Táncstúdió neveltjei, a junior mazsorettek fellépése csalogatja a nézőket a színpadhoz, majd számos meghívott előadó. Végül elérkezik majd az este, és onnantól kezdve már Tibiton zenél az éjszakába nyúló bálban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában