A hatalmas útszéli fűben vették észre

2023.07.13. 17:00

A közútkezelő hősei ismét életet mentettek a vármegye határon

A csöppség csak lapult a magas fűben, a hangját sem merte hallatni.

Hajdú Marianna

Forrás: Facebook

Július 4-én a közútkezelő mérnökségi munkatársai éppen Veszprém és Fejér vármegye határán végezték a vízleeresztési munkálatokat. Tapasztalataik szerint a környék az illegális szemétlerakás egyik ideális helyszíne, ezért úgy döntöttek elmennek felmérni az éppen aktuális helyzetet a környéken - adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közösségi oldalán. 

Ekkor pillantottak meg a fűben egy kis “zsemleszínű, mozgolódó foltot”. A kis barna valami csendben lapult, ahogy a fűben próbálta magát alaposan elbújtatni.  

A közútkezelő munkatársainak nem volt könnyű dolguk, amíg próbálták az esőtől teljesen átázott és átfázott szőrgombócot előcsalogatni, de végül sikerült a fűben menedéket kereső kiskutyát előhívni. A szakemberek tovább kutattak, hátha a kis árvának testvérei is lehetnek, akik szintén a magas fűben lapulnak, de nem találtak rajta kívül újabb kölyköket.

Miután befejezték a kutakodást, kis védencüket azonnal a “brigádszállító” járműbe rakták és már indultak is a bázisra. A mérnökség telephelyén aztán megszárították az elázott kölyköt és természetesen a bendőjét is megtömték.

A csepp kutyakölyök névadóját is legott megtartották, a vizestál fölött tartott keresztségben az Ubi nevet kapta. 

Ahogy oldalukon írják, a közútkezelő veszprémi telephelye sosem volt kutyamentes, - az év elején vesztették el kutyusukat - ennek köszönhetően most kiépített kennel és egy egész csapatnyi gazdi kényezteti majd Ubit, aki már az első nap felforgatta a mérnökség életét. A kis mentett, mintha érezné, hogy a legjobb helyre került, azonnal családjának tekinti a telephely dolgozóit, akik a poszt szerint arra panaszkodnak, hogy ha nem narancssárga ruhában vannak, Ubi már észre sem veszi őket.

Az Ubulnak vagy Uborkának is szólított ebgyerek az orvosi vizsgálatokon is túl van. Szerencsére egészséges, nagyjából 2 hónapos, vélhetően tacskó és egyéb kutya keveréke lehet. A közútkezelő munkatársainak napjait minden bizonnyal bearanyozza az új kolléga, főleg amikor viccesen ugatja magát valamilyen tükröződő felületen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában