Sportrekord aranyérmekből

2023.07.30. 11:15

77 évesen, gránáthajításban szerezte 90. aranyérmét Weixl-Várhegyi László!

A Komárom-Esztergom vármegyei Nagyigmándon különleges dobószámokból minap rendezett bajnokságon az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) színeiben versenyző Weixl-Várhegyi László megszerezte 90. magyar bajnoki aranyérmét, ezúttal gránáthajításban.

Tóth Sándor

Weixl-Várhegyi László a legsikeresebb veterán sportoló

Forrás: A sportoló Facebook oldala

A kiváló sportember, aki egyben ismert természetgyógyász is, az idén ünnepli sportpályafutásának 60 évfordulóját. A hat évtized alatt különböző atlétikai sportágakban versenyzett, különösen favorizálta a dobószámokat: kalapács- és diszkoszvetést, súlylökést, valamint a dobó öt- és tízpróbákat. A jelenleg 77 éves veterán atléta sportpályafutása során számos hazai és nemzetközi eredményt ért el, közülük is kiemelkednek sikerei a történelmi nehézsúlyvetésben, mint többszörös világbajnoknak.

Weixl-Várhegyi László a Budapesti Honvédban kezdte a versenyzést 1963-ban, majd 1969-től a Dunaújvárosi Kohászban folytatta. Városunkban 1976-tól a Videoton SC atlétikai szakosztályának a tagja lett, majd annak megszűnését követően 1993-tól az ARAK-nál folytatta a versenysportolást. Jelenleg Verőcén él, de továbbra is városunk sportsikereit gazdagítja.

Lapunk és olvasóink nevében is gratulálunk a Weixl-Várhegyi Lászlónak 90. aranyérméhez, egyben kívánjuk, hogy még további tíz alkalommal is a legfényesebb érmet nyerje el, hogy éremgyűjteményéből a 100. aranyérem se hiányozzon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában