Középpontban a tudás

2023.06.11. 18:00

Utolsó alkalmához érkezett a az MCC FIT programjának nyílt nap sorozata a Grand Inkubátorházban

A program szeptemberben kezdődik és olyan diákok jelentkezését várják, akik motiváltak, nyitottak az új ismeretekre és szeretnének részesei lenni egy összetartó csapatnak.

Hajdú Marianna

Az élménypedagógiai módszertant bemutatva, az utolsó alkalommal a diákok, még egy DNS modellt is építhettek gumimacikból

Forrás: MCC

A Fit program a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának része, amely az ötödik osztálytól kezdve nyújt tehetséggondozó képzést a felső tagozatos diákoknak.

A program célja a továbbtanulásra való felkészítés és az életben való sikeres szereplés támogatása. A FIT program képzése innovatív módon közelíti meg a témaköröket, amelyek a mindennapi életben fontosak lehetnek. A képzés tematikája több területre kiterjed, például egészségügyi és pénzügyi tudatosság, a média világa, a robotika, a felelős internethasználat és a természettudományos ismeretek. A diákoknak beszédközpontú angol nyelvoktatást is kínálnak.

A programban résztvevők a szakmájukban jártas, élménypedagógiai eszközökkel oktató tanároktól tanulnak. Az oktatás során a tapasztalat alapú tanulás elve érvényesül, és hetente egy alkalommal beszédközpontú nyelvoktatás is biztosítanak az azonos nyelvi szinten lévő diákoknak.

A nyílt nap sorozaton a negyedik osztályos diákok be is tekinthettek a kínált programba. Vasárnap délelőtt a Grand Inkubátorházban, utolsó alkalommal a biológia volt a fókuszban, ahol a látást és a genomikát vizsgálták. Az élménypedagógiai módszertant bemutatva, a diákok még egy DNS modellt is építhettek gumimacikból.

A leendő 5. osztályos tanulók jelentkezésüket,a fit.mcc.hu/jelentkezes oldalon adhadjákle június 30-ig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában