Legtöbbjük elárvult fióka és kölyök

2023.06.26. 11:30

Sok a gondozásra szoruló állat a Vadvédelmi Központban

Sűrű napokat tudhatnak maguk mögött a Sóstó Vadvédelmi Központ munkatársai, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több elárvult fiókát és kölyköt megmentsenek.

Déri Brenda

Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ Facebook oldala

A központ közösségi oldalán számolt be arról, hogy mennyire mozgalmasan teltek az elmúlt napok. Rengeteg fióka és kölyök érkezett hozzájuk és legtöbbjüket fel kell nevelniük, mert elárvultak. Az egyik ilyen apróság egy törpedenevér újszülött, amely kiesett a szülőkolóniából. Őt speciális tejpótlóval próbálják felnevelni, jelenleg 50 százalék esélye van a túlélésre. 

„A szakemberek segítségével a dajkasítás folyamata is zajlik, ez a lehető legjobb lehetőség sok állatfaj számára. Mindig legyetek körültekintőek, tényleg el kell-e hozni őket onnan ahol találtuk. Keressetek bennünket, ha nem vagytok biztosak benne” – írják. 

A fiókákon és a kölykökön túl sajnos sok a sérült állat is, akik folyamatos gondozást igényelnek, de szerencsére közülük jó páran már visszanyerték erejüket és távozhattak.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában