Falunapi kavalkád

2023.06.27. 09:00

Kuglófsütő fesztivál jenői módra

Jenőben a falunapi kavalkád június 30-án, pénteken 19 órakor a „nulladik” esttel, az Aroma együttes, valamint a két Róbert, Takács és Sándorfi koncertjével kezdődik a sportpályánál.

V. Varga József

Fesztivál kuglófra – a kínálásból egyik éven Szücs Martina is kivette a részét

Fotó: FMH-archív (VV)

Másnap 16.30 órakor tartják a megnyitót, majd az óvodások és az iskolások mutatják be műsorukat. Fellép a Jenői Asszonykórus és a Tűzrőlpattant Menyecskék csapata. Az ArtOperett – Szabó Noémi & Kovács Szilárd – örökzöld slágerekkel szolgál, a bálban Hutvágner Péter húzza a talpalávalót, 23 órától MC Hawer és Tekknő mulattat.

A vasárnapi (július 2.) nyitányt a főzőverseny adja, a résztvevők 8 órakor gyújtják meg a tüzet a bográcsok alatt. Az otthon megsütött kuglófokat, kalácsokat Király Anikó várja, ízesítésükhez szívesen fogadják a finom házi lekvárokat. A gyerekeket kézműves-foglalkozás, népi játszó, vízi foci és vízi henger, játszóház, légvár és bungee trambulin szórakoztatja. A népi gyógyítás rejtelmeit Orosz Tamás osztja meg az érdeklődőkkel.

Az ebédet követően habpartit terveznek, 15 órakor kihirdetik a főzőverseny és a kuglófsütő verseny eredményét. A koncertek sora 16 órakor veszi kezdetét: fellép Komonyi Zsuzsi, a 4 Vidám Tenor és Baby Gabi. A tombolasorsolást 19 órától tartják, majd a folytatásos bálban ismét Hutvágner Péter zenél.

A tombola bevételét a Vidéki Gyermekekért Alapítvány az iskolai kiülő további szépítésére és egy óvodai légtisztító berendezés vásárlására ajánlja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában