Az ipar és az egyetem együttműködése

2023.06.20. 14:00

Középpontban a biztonságtechnika – szakmai napot tartottak az Óbudai Egyetemen (videó)

A Biztonságtechnikai szimpózium rendezvénysorozat folytatásaként újabb sokszínű, informatív szakmai napot szervezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és az SMC Hungary.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szakmai nap témái a biztonságtechnika fő kérdésköreit, fontosabb pontjait fűzték össze, s járták körbe. Az érdeklődők hallhattak jogszabályi változásokról és vonatkozó szabvány hivatkozásokról, megismerhettek energiahatékonysági módszereket, gyakorlati tippeket kaphattak géptervezéshez, valamint szó esett a robotokkal kapcsolatos biztonsági tapasztalatokról, és az oktatási lehetőségekről is.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

– A program alapvető célja, hogy élénk, aktív kommunikációt folytassunk mind az ipar és az egyetem között, mind pedig az ipari szereplők egymás között, és hasznosan tudjunk eltölteni egy egész napot egy olyan témát körüljárva, ami releváns és aktuális az ipar számára. Emellett bemutatjuk azt, hogy mi, mint Alba Regia Műszaki Kar mivel is foglalkozunk, milyen tevékenységeket végzünk. Fontos számunkra, hogy az oktatás mellett a kutatás-fejlesztés és az innováció is megjelenjen. Az alap- és mesterképzéseken túl egyedi tanfolyamokat, szakirányú továbbképzéseket is kínálunk az ipari partnereink részére – foglalta össze Széll Károly, az Óbudai Egyetem docense. A biztonságtechnika jelentőségéről továbbá hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy az ipari szereplők által használt és épített gépek megfeleljenek az aktuális szabványoknak.

Az előadások mellett szakmai és gyakorlati bemutató is várta a jelenlévő szakembereket, akik egy kerekasztal-beszélgetésen a robotikát érintő biztonságtechnikai kérdésekkel is foglalkozhattak. Az érdeklődők továbbá megismerhették az ipari kutatásoknak, fejlesztéseknek is otthont adó, az ipar igényei szerint kialakított egyetemi laborokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában