Önkéntesek hete

2023.06.09. 12:06

Hét osztály diákjai szedték a szemetet a Palotavárosi tavaknál (videó)

A tevékenykedtetés a legfontosabb – emelte ki a péntek délelőtti önkéntes szemétszedés kapcsán az István Király Általános Iskola igazgatónője. A programot az önkéntesek hetéhez kapcsolódva szervezte meg az iskola, a városrész önkormányzati képviselője valamint a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltatóközpont.

Borsányi Bea

A diákok nem sok szemetet találtak a tavaknál

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

- A legjobb tanulási mód a tapasztalás, ezért gondoltunk arra, hogy ne csak beszéljünk a tiszta környezet fontosságáról, de a gyerekek tapasztalják meg maguk is, hányan szemetelnek, illetve értsék meg, hogy a saját környezetük tisztasága érdekében mindenkinek magának is tennie kell – mondta Krählingné Kovács Tünde, az iskola igazgatója.

A látom, hallom és csinálom módszer jegyében és önkéntes alapon az intézmény 19 osztályából 7 vállalta a péntek délelőtti munkát, amely során a Palotavárosi tavakat járták körbe a diákok, hogy összeszedjék a szemetet.

- A székesfehérvári Iroda minden évben június első hetét jelöli ki az önkéntesek hetének, amikor különféle programokkal igyekszünk népszerűsíteni az önkéntességet és az iskolai közösségi szolgálat intézményés, hogy az „önkénteskedni jó” és a „mindenki kapcsolódjon be valamilyen önkéntes tevékenységbe” ne csak száraz felhívások legyenek. Idén az önkéntesek hetében a fiatalokat céloztuk meg, hogy már gyerekkorban tapasztalják meg: jó célért vagy másokért tenni felemelő – mondta a program kapcsán Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltatóközpont irodavezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában