Két egykori tanáruk is el tudott jönni a kerek évfordulóra

2023.06.12. 17:30

Hatvan éve érettségiztek az egykori Józsefben, most újra találkoztak

Nem mindennapi, hatvanéves érettségi találkozót tartottak a napokban Székesfehérváron. Az egykori József Attila, ma ciszterci gimnázium egykori diákjainak találkozójára két tanáruk is el tudott jönni.

Házi Péter

Az egykori József Attila Gimnáziumnál találkoztak a régi osztálytársak

Fotó: szervezők

A József Attila Gimnázium IV.E osztályának tanulói 1963-ban végeztek a gimnáziumban. Amint Vajay-Horváth Zoltán, az érettségi találkozó egyik szervezője a feolnak felidézte, a kezdeti ötven fős osztályból csak huszonhárman maradtak negyedikre, ők tettek érettségi vizsgát. 

Az elmúlt évtizedekben igyekeztek öt évente találkozni egymással, sajnos közben nagyon megfogyatkoztak, mára már csak tízen élnek az egykori végzős osztályból. Most szombaton tarották az újabb, hatvan éves találkozót, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban jöttek össze kilencen. 

- Örömünkre két tanárunk is eljött, Szűcs Sándor, volt osztályfőnökünk, aki a matematikát tanította és Babos Csaba tanár úr, aki az ábrázoló geometriát oktatta, s szerettette meg velünk. Felidéztük régi emlékeinket, s beszámoltunk életünk jelenlegi helyzetéről, dolgairól.  A Magyar Király Szállóban egy közös ünnepi ebédet fogyasztottunk el, ahol folytattuk történeteinket. Jó volt találkozni, s látni egymást. Megbeszéltük, hogy ezután évente fogunk találkozni! – fogalmazott Vajay-Horváth Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában