Régi álom valósulhatott meg

2023.06.29. 20:00

Gyerekek gyűrűjében adták át Csákvár legújabb parkját (Videóval!)

Egy 3200 négyzetméteres parkot adott át Csákváron Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Illés Szabolcs polgármester és Molnár Krisztián, a megyei közgyűlési elnöke csütörtökön, mégpedig mosolygós gyerekek gyűrűjében.

Kecskés Zoltán

Mosolygós gyerekek a szabadságtéri park átadón.

Fotó: Fehér Gábor

A vidám hangulat nem volt véletlen, ugyanis a hiánypótló beruházás eredményeként a Szabadság téren egy park került kialakításra rendezvénytérrel és játszótérrel, utóbbinak pedig különösen a csöppségek örülhettek, akik a szalagátvágást követően nagy sikongatások közepette birtokba is vették második otthonukat: rögtön megtelt élettel a játszótér központi elemeként telepített hajó.

A csöppségek a szalagátvágást követően birtokba is vették a játékhajót.
20230629 Csákvár, Szabadság tér, projekt, felújítás, játszótér, Tessely Zoltán. Fotós: Fehér GÁbor FG Fejér Megyei HÍrlap
Fotó: Fehér Gábor

Molnár Krisztián elnök kiemelte, hogy a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 282 millió forintos támogatásából készülhetett el Csákvár központjában, ám a projekt keretében hamarosan a Floriana téren kialakított kerékpáros pumpapálya és futópálya, valamint a megújult a Petőfi utcai játszótér is átadásra kerül. Mint mondta, egy régóta várt fejlesztések voltak ezek a csákváriak részéről, hiszen a település központi részén eddig nem állt rendelkezésre szabadtéri programok megvalósítására alkalmas terület.

Molnár Krisztián: A cél az volt, hogy a városközpontban létrejövő modern, 21. századi közösségi tér a csákvári fiatalok és családok szabadidejének tartalmas és minőségi eltöltését szolgálja.
Fotó: Fehér Gábor

– Rá sem lehet ismerni a nemrég még romos, kissé elgazosodott ingatlanegyüttesre a téren, ahol az Európai Unió által finanszírozott beruházással egy nagyobb szabadidős központ magja jött létre – fogalmazott az átadón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, aki hozzátette azt is, hogy a fejlesztés egy igazi mérföldkő nem csak a csákváriak, de a Pannónia Szívét is tekintve, ugyanis a ma átadott park az első megvalósult beruházás az EU 2021–2027-es költségvetései ciklusában. Emlékeztetett, hogy a ma látott Szabadság tér közeli és távoli pontjai jól tükrözik, hogy Csákvár az elmúlt közel egy évtizedben mióta város lett, mekkora fejlődésen ment át és ma már méltón viselheti a Vértes fővárosa címet.

Illés Szabolcs polgármester a kemény, hosszú évek munkájának gyümölcséjeként tekint a projekt megvalósulására, amiben reméli, mindenki  örömét leli majd. A faluvezető emellett a Szabadság téren kialakított park új szerepkörét is kiemelte. Véleménye szerint, egy olyan közösségi teret sikerült kialakítani, ami kapcsolódási pont lehet a helyiek és a turisták között, míg a játszóteret egyenesen páratlannak nevezte a megyében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában