Nem lesz többé sírrongálás

2023.06.12. 18:30

Elkészült a temetőt védő kerítés Bakonycsernyén

Be kell keríteni a temetőket, hogy megvédjék a sírokat a rongálóktól, különösen olyan helyen, mint a nagyközség, ahol a temetőkerítés a települést és a természetet is elválasztja egyben. Nem pályázat biztosította a fejlesztés hátterét, hanem az ismét jól szereplő közösség.

Palocsai Jenő

Vállalták őseik nyughelyét védő kerítés építésével járó nehéz fizikai munkát a lelkes önkéntesek

Fotó: Önkormányzat

Már többször beszámoltunk arról, hogy Bakony lakosságából néhány lelkes lokálpatrióta nem kímélve idejét és erejét, tette, konkrétan kétkezi munkával segíti elő a település fejlődését. Nemrégiben a temető kapuja újult meg és lett zárható. Ez alkalommal a köztemető kerítésének déli oldalát újították fel. A meglehetően hosszú szakaszhoz szükséges anyag az önkormányzat saját forrásából került a helyszínre, míg a kivitelezési feladatokat vállalók a helyi lakosok összetartó csoportja volt. A társadalmi munka keretében elvégzett feladatthoz nem csak kézi, hanem gépi erőre is szükség volt, de ez sem okozott fennakadást a munkában.

-Köszönöm, hogy mindig vannak, akikre lehet számítani, akik akarnak tenni településünkért, Bakonycsernyéért. Ez a munka elkészült, de nem állunk meg, így hamarosan kezdődik az új murvásparkoló kialakítása, mondta Turi Balázs polgármester.

Csernyén nem csak a fejlesztésre helyeznek hangsúlyt, hanem a szépségre is, így a virágosítás több ütemből álló folyamata idén is elindult. Ennek köszönhetően 2023-ban is több száz muskátli ragyog majd a támfal korlátra függesztett ládákban és a falu több pontján direkt erre a célra elhelyezett hordókban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában