A kisfaludi Simay-Holczer kastély napjainkban

2023.06.11. 12:00

Átvette az uralmat a természet a kisfaludi kastély felett (videóval)

Kevés lehangolóbb látvány van manapság a térségben a kisfaludi Simay-Holczer kastély épületénél. A magántulajdonban lévő, az 1900-as évek elején épült épületre, nagyon úgy tűnik, nem mostanában nézett rá a tulajdonosa.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Több alkalommal is megírtuk már, hogy a kisfaludi kastély magántulajdonban van, de néhány évente felröppennek a hírek arról is, milyen sorsot szánnak neki. Volt, hogy szállodát szerettek volna kialakítani itt, máskor a hadi sírok megmentése volt a fő cél a területen, de hirdetések is felkerültek az internetre az eladása érdekében, nem túl bizalomgerjesztő jellemzőkkel: „elherdált örökségként” és „szétlopott magyar kastélyként” is jellemezték már ugyanis.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Az elmúlt pár évben azonban teljes a csend, olyannyira, hogy nagyon úgy tűnik, a tulajdonos vagy megbízottja mostanában bizony nem járhatott a területen. A magánterületre figyelmeztető pirosbetűs táblát belepte már a gaz, amely az előtte elhaladó útra is kilóg. Benézve pedig jól látszik: a természet átvette az uralmat a kastélyparkban.

Szerző: S. Töttő Rita

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában