Úton a megoldás

2023.06.30. 12:00

Árulkodó tábla Előszálláson: De vajon tényleg balesetveszélyes a játszótér?

A kültéri szórakoztatási célú berendezések felülvizsgálatát hosszú ideje végzi hatóság, ennek esett „áldozatul" a Dél-Fejér megyei község egyik játszótere. Ennek okán ki is kerültek a héten a tiltó táblák az önkormányzat által, ám a polgármester szerint, szó sincs balesetveszélyről. Ugyanezen a vizsgálaton például a településen található fitneszpark átment a rostán.

Kecskés Zoltán

Farkas Imre: Szó sincs balesetveszélyről!

Fotó: Önkormányzat

Ahogy korábban megírtuk kinyomtatott A4-es lapok figyelmeztetik a szülőket és a gyerekeket a település iskolaparkjában. Felkerestük hát a polgármestert, hogy megtudjuk pontosan mi történhetett.

Mint megtudtuk, az ominózus, parkban lévő játszótéren az eszközök és kiegészítők szinte egésze fából készült és bár folyamatosan igyekeztek karbantartani, némelyiken már valóban meglátszanak az időjárás viszontagságai. Mindezektől függetlenül Farkas Imre faluvezető kiemelte, bár szerinte az eszközök nem jelentenek semmilyen kockázatott a gyerekek testi épségére, de természetesen azon vannak, hogy mielőbb orvosolják problémákat.

Hozzátette azt is, hogy hosszabb távon gondolkoznak, ebből kifolyólag rendkívüli testületi ülést hívott össze, melynek keretében egy ötmillió forintos elkülönítésről döntöttek, ami azt a célt szolgálja, hogy a kifogásolható területeket – csúszdaelem, feljáró tretnik, korlát- és padlóelemek, ülőkék – a kivitelezővel együtt kicseréljék, az önkéntesekkel együtt pedig besegítsenek, hogy minél hamarabb a felülvizsgálat után újra átadhassák a megújult játszóteret a gyerkőcöknek, ami reményei szerint több éven keresztül szolgálja majd az itt lakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában