Tanévzárás

2023.06.16. 14:00

A zentais nyolcadikosok is elballagtak pénteken (galéria)

Véget ért a 2022–2023-as tanév, pénteken a legtöbb helyen elballagtak az általános iskolák végzősei. Szeptembertől új élet kezdődik számukra.

Borsányi Bea

A diákok a régi ballagási nótával a Gaudeamus-sal búcsúztak az iskolától

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ fenntartásában működő 32 általános iskolában 1060, a Székesfehérvári Tankerületi Központ fenntartásában működő 62 általános iskolában pedig 2050 8. osztályos tanuló fejezte be a héten általános iskolai tanulmányait. Ezek egyike a székesfehérvári Zentai úti Általános Iskola, amelynek ballagási ünnepségén a feol.hu is részt vett péntek délelőtt. 

A három végzős osztály 66 diákja 11 órakor gyűlt össze az iskola aulájában, ahol leleplezték az intézmény dicsőségfalának legújabb részét, amelyre 9 olyan tanuló neve került fel, akik nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Őket az ünnepségen név szerint is jutalmazták.

Bottka Rózsa igazgatónő ünnepi beszédében számos tanórát, eseményt és közös élményt idézett fel, amelyre pedagógusok és diákok egyaránt szívesen emlékeznek vissza, de felidézte azokat a kihívásokat is, amelyekkel a 8 év alatt kellett a tanulóknak szembenézniük. „Remélem, a fizikaórákon nemcsak a munka jelét és mértékegységét sikerült megtanítanom, hanem az értékét is!” – fogalmazott az egyébként fizika szakos igazgatónő, aki elmondta azt a mondatot is, amelyet minden bizonnyal más iskolákban is felidéztek és felidéznek minden ballagás alkalmával: az általános iskola befejezésével lezárul egy fontos fejezet a fiatalok életében.

Ebből azonban ilyenkor a ballagók csak azt tudják, hogy nem kell többet bemenni a megszokott, unalomig ismert épületbe, más lesz a padtársuk az új iskolában és mások fogják tanítani őket a következő tanévben. Érzékelni azonban majd csak ősszel fogják mindezt, amikor a gyakorlatban is valami más következik számukra. Érteni pedig talán csak húsz-harminc év múlva fogják, amikor visszagondolva az általános iskolai évekre rájönnek, hogy az iskolával és a tanulással járó minden „szenvedés” ellenére mégis felhőtlen, gondtalan, boldog életük volt. 

Minden általános iskolás ballagónak ezúton kívánjuk, hogy sikerüljön megvalósítani élete álmát! 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában