Frissen Fejérből

2023.06.01. 13:07

A móri Varga Máté lett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke

A magyar bortermelésért és érékesítésért tevékenykedő Hegyközségek Nemzeti Tanácsában kapott igen fontos pozíciót a móri borvidék ismert borásza, Varga Máté.

Házi Péter

Varga Máté tölti be mostantól a szakmaközi ügyek viteléért felelős alelnöki tisztséget az országos szervezetben

Forrás: FMH-archív

Amint arról a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a közösségi oldalán is beszámolt, május 30-án tartotta tisztújító tanácsülését.

A beszámoló szerint egyhangú döntéssel Frittmann János lett az országos szakmai önkormányzat elnöke. A szakmaközi ügyek viteléért felelős alelnöki tisztséget pedig az a Varga Máté töltheti be, aki egyben a Móri Borvidék Hegyközségének elnöke is. A pénzügyekért felelős alelnöki tisztséget pedig Pál Sándor kapta.

Varga Máté neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a móri borvidék egyik meghatározó pincészetét viszi, sokat tett az elmúlt években a móri borvidék "brandjének", jó hírének építéséért.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa tulajdonképpen a három szintből álló magyar hegyközségi rendszernek a legfelső szinte, egy országos köztestület, amelyet a hegyközségeket tömörítő hegyközségi tanácsok alkotnak. Feladata, amelyet a hegyközségi törvény határoz meg, a magyar bortermelés és értékesítés nemzeti szintű érdekvédelme és összehangolása, a hegyközségi tanácsok adatgyűjtésének országos összegzése.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában