Frissen Fejérből

2023.06.23. 11:59

A közösség él, sok az ötlet és a tevékeny ember Jenőben

Jenőben az egész falu gőzerővel készül a július első hétvégéjén megrendezendő falunapra, Kuglófsütő fesztiválra, de a település fiataljai már a szeptemberi szüreti felvonulásról is beszélgetnek egymás között, ki öltözik be, ki táncol majd.

V. Varga József

Az ovisok a maguk által elvetett, nevelt salátából a finom ebédhez való salátát készítettek

Fotó: Erdélyiné Szalai Gabriella

– Mindez nagy öröm, és azt bizonyítja, hogy a közösség él, s önszerveződő – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó polgármester.

Megtudtuk, hogy a levendula szabadon szedhető a falu parkjaiban, virágzik, és nagyon finom levendula szörp készíthető belőle, sőt van, aki levendula lekvárt is készít a hétvégén.

A polgármester asszony arról is beszámolt, hogy az óvodában a ballagás alkalmával a szülőket az aprónép egy hagyományőrző műsorral lepte meg, Jenői lakodalmast adtak elő.

– Hát van ennél nagyobb boldogság? Minthogy községünk legrégebbi hagyományát már az óvodában látjuk viszont! – jegyezte meg a faluvezető.

– Szerveződik a nyári tábor, jönnek a diákmunkások, egyszerűen még annyi időnk sincs, hogy mélyebb levegőt vennénk. Sok a megvalósításra váró ötlet, és sok-sok a tevékeny ember! – tette hozzá Kerekes Ildikó.

A Jenői nyári tábor július 17-étől 28-áig tart majd, a gyerekeket (óvodások és alsó tagozatos iskolások) minden hétköznap 8 órától várják a könyvtári, információs és közösségi helyen, a foglalkozások 16 óráig tartanak. A gyerkőcöknek napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában