Összesen 13 fő

2023.05.24. 14:30

Ünnepélyes keretek között tették le esküjüket a megválasztott bírósági ülnökök

Május 24-én a délelőtti órákban átvették megbízóleveleiket és letették esküjüket azok a bírósági ülnökök, akiket a Székesfehérvári Törvényszék munkaügyi pereiben eljáró bíróságára, valamint a fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró bíróságra választott meg a Fejér Vármegyei Közgyűlés.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Vármegyei Közgyűlés április 20-i ülésén, egyhangú döntéssel, összesen 13 fő bírósági ülnök megválasztásáról döntött, azonban egy fő nem tudott részt venni az ünnepélyes eskütételen, így 12-en vehették át megbízóleveleiket a Vármegyeháza Címertermében. Az ülnököket a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián köszöntötte. Mint mondta az ülnöki tevékenység a legjobb módja annak, hogy az igazságszolgáltatás ténylegesen megtörténjen és ne csak jogszolgáltatásról beszéljük. Ebben pedig nagy szerepet játszik korábbi vagy még jelenleg is tartó munkájuk, hivatásuk. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Egy szép és felelősségteljes munka elé néznek a megválasztott ülnökön, akik szinte a bírókkal azonos jogokkal fognak rendelkezni. A jogokon túl ez a felelősségre is igaz. Éppen ezért esküjéhez híven legjobb tudása szerint mindig azon fáradozzanak, hogy olyan döntés közreműködésében lehessen szerepük, amely nem csak jogot, hanem igazságot is szolgáltat – fogalmazott az elnök, majd hozzátette: ismerve az előző évek tapasztalatait a most ülnökké választott személyek kiváló kiegészítései lesznek a bírói állománynak.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Krisztián köszöntőbeszédét követően átadta a bírósági ülnököknek megbízóleveleiket, Csatári Zsuzsanna, a Székesfehérvári Törvényszék elnökhelyettese pedig feleskette őket, amely így szólt:

„Én fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és megtartatom, az ülnöki tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom. Fogadom, hogy a rám bízott ügyeket tisztességes eljárásban, részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, kizárólag a törvényeknek megfelelően bírálom el. Hivatásom gyakorlása során az igazságosság és a méltányosság vezérel. Isten engem úgy segéljen”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában