Majális

2023.05.01. 18:00

Sportból és szórakozásból sem volt hiány május első napján (galéria)

Talán nem sok olyan hely volt ma a megyében, és lehet, hogy az országban sem, ahol a sport és a vurstlihangulat olyan jól kiegészítette egymást, mint ahogy a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban. A kürtőskalács és a vattacukor árus akár a labdák pattogásának ütemére is forgathatta volna portékáját.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Ahogy arról már portálunkon is olvashattak, és ahogy azt az elmúlt években megszokhatták, idén is több száz sportoló felvonulásával kezdődött május első napja. A menet aztán a Bregyó közbe érkezett, ahol kezdetét vette a hamisítatlan Sportmajális, ami ezúttal is a megszokott hangulatot árasztotta. A Bregyó köz pályái között sétálva ma senkinek nem volt furcsa, ha éppen egy tornász lógott valamelyik fáról, vagy az ideiglenesen kihelyezett speciális szőnyegeken valaki éppen egy akrobatikus gyakorlatot mutatott be. És természetesen az sem volt furcsa senkinek, ha volt, aki ezt a gyakorlatot kürtőskalácsot, vattacukrot, lepényt, vagy egyéb finomságot majszolva tekintette meg.

A látogatok egész nap találkozhattak a különböző sportok képviselőivel, hiszen összesen negyven egyesület és szervezet települt ki a Sportmajálisra. A teljesség igénye nélkül a táncosoktól, a tornászokon át, a labdajátékok és küzdősportok képviselőin keresztül, az atlétákig rengeteg sportolóval találkozhattak az érdeklődők, akik számos sportágat ki is próbálhattak. A színpadi program már kora délelőtt elkezdődött, ahol szintén az egyesületeknek volt lehetőségük bemutatkozni.
Alig néhány méterrel arrább, az Olimpiai parkban pedig sokan úgy érezhették visszarepültek az időben, hiszen a retro majális keretében pattogatott kukorica és vattacukor illatban szállhattak a magasba a lánchintán, vagy próbálhatták meg eltalálni a kinézett csecsebecse pálcikáját. Bár a Bregyó köz és az Olimpiai park zenétől és vidámságtól volt hangos, a Csónakázó-tó közelében szinte csak a vizet megtörő evezők hangját lehetett hallani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában