A VDSZ jogosnak tartja a bérkövetelést!

2023.05.22. 20:00

Nem tudott megegyezni az Arconic-Köfém és a VDSZ – figyelmeztető sztrájk várható

Nem járt sikerrel az Arconic-Köfém és a VDSZ hétfői egyeztető tárgyalása, mely során a dolgozók további béremelését kérte a szakszervezet a vállalattól.

Déri Brenda

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Ahogy azt korábban megírtuk az Arconic-Köfém március elején 10,8 százalékos béremelést hajtott végre, ám ezt a munkavállalók nem fogadták el és további 5,5 százalékos emelést szeretnének. Úgy vélik a jelen gazdasági helyzetet tekintve jogosak az igényeik, főleg úgy, hogy a vállalat nyereséges évet tudhat magáénak. Ezzel az őket képviselő Vegyipari Dolgozók Szakszervezet elnöke, Székely Tamás is egyetért. Erről először május 19-én, pénteken tárgyaltak volna, ám mivel a vállalat eltolta, így erre ma, azaz május 22-én került sor. 

A VDSZ elnöke szerint sajnos nem sikerült megegyezniük, így május 23-án, kedden figyelmeztető sztrájk várható az Arconic-Köfémben. Az, hogy a sztrájk mennyire lesz eredményes, avagy eredménytelen az a hét további részében bizonyára eldől. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában