Kis emberek, kis állatok a Dinnyési Parasztudvarban

2023.05.24. 08:00

Náluk minden nap gyereknap, de azért készülődnek

A jó idő elhozta a kirándulókedvet, egyre többen látogatják meg a Velencei-tó közelségében, a Várpark szomszédságában fekvő Dinnyési Parasztudvart is.

Tihanyi Tamás

Kedden a Meseösvényen jártak a kis látogatók, akiknek különböző kérdésekre kellett megválaszolniuk az állatok között

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Készülődnek a gyermeknapra a Dinnyési Parasztudvarnál, ahol már jelenleg is egymást váltják az óvodás és iskolás csoportok, hogy a legifjabbak láthassák a hagyományos paraszti élet fennmaradt tárgyi emlékeit, de elsősorban a háziállatokat. Közülük legtöbben az öthetes kiscsikóra, Byronra, a nyolchetes bocira, Sanyira, valamint Karcsira, a négyhetes kiskecskére kíváncsiak: egyelőre ők a legnépszerűbbek, a gyerekek legnagyobb kedvencei. 

Az állatfarm lakója Byron, a kiscsikó is, aki még nem szívesen mozdul el az anyja mellől
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

A parasztudvarban egy nappal korábbra tervezik a gyermeknapot – bár náluk melyik nap nem az? –, ezért szombatra időzítik a madáretetést, birkanyírást, tehénfejést, a bátrabbaknak pedig felülhetnek a pónira és a traktorra. Bizonyára sokan körbeveszik majd érdeklődő rajongásukkal a kéthetes kislibákat és a gödöllői génmegőrzőből nemrégiben, a dinnyési parasztportára érkezett háromhetes kiscsirkéket is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában