Június 2-ig kérhetik

2023.05.12. 17:18

Már igényelhetik a szünidei gyermekétkeztetést az arra jogosult dunaújvárosiak

Idén is igényelhetnek gyermekeik számára ingyenes, meleg ebédet az arra jogosult dunaújvárosi szülők. Június második napjáig kell leadni az erre vonatkozó nyomtatványokat.

Baráth Eszter

Forrás: FMH-archív

Dunaújváros önkormányzatának tájékoztatása szerint a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes, meleg ebédet biztosítanak a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek. Az általános és középiskolás kiskorúak részére a nyári szünet időtartamára eső, június 19. és augusztus 31. közötti 54 munkanapon biztosítják az étkezést. Az óvodás és bölcsődés gyermekek esetében az augusztus 1. és 31. közötti 23 munkanapra igényelhetik az ebédet abban akkor, ha ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

A szünidei gyermekétkeztetés előtt, a kérelem benyújtásakor a város jegyzőjének meg kell vizsgálnia a jogosultsági feltételek meglétét. Azoknak a szülőknek, törvényes képviselőknek, akik szeretnék igénybe venni a szünidei étkeztetést, egy nyilatkozatot kell kitölteniük, majd személyesen vagy postai úton eljuttatniuk a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. szám alatt, a földszinti 5. számú irodába, a Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályára. Fontos, hogy a kérelemnek a címzetthez kell érkeznie június 2-ig annyi példányban, ahány gyermek részére igényelni kívánják az étkeztetést. A kitöltendő dokumentumot a www.dunaujvaros.hu weboldalon, a „nyomtatványok” menüpont alatt a Szociális Osztály fülre kattintva találják meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában