Vége felé jár a munka

2023.05.06. 11:00

Hamarosan tovább szépül a kisváros központja

Már csak a parkosítás hiányzik és elkészül a Szabadság téri új közpark Csákváron, ahol a várossá avatás 10. évfordulójára és egy új bölcsőde építésére is készülnek.

Borsányi Bea

A héten még ilyen állapotok uralkodtak az építkezésen, de hamarosan befejezik a munkát

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat tavaly októberben mutatta be a Szabadság tér buszmegállóval szembeni oldalára tervezett multifunkcionális park terveit, amely az elképzelések szerint egyaránt szolgálja a helyieket és a Csákvárra látogató turistákat. A megvalósításhoz korábban területet is vásárolt az önkormányzat. Októberben 17 új parkoló, rendezvényhelyszín, játszótér és park kialakítását ígérték. A bejelentést követően megindultak a bontási munkálatok, a héten pedig elkészült a tér előtti új járda is. Ez volt az építkezés egyik utolsó momentuma. Már csak a parkosítás van hátra, s ha minden jól megy és az időjárás is kegyes lesz, a munka két héten belül be is fejeződik. A műszaki átadást a jövő hét végére tervezik. – A játszóteret szeretnénk gyermeknapra átadni, de az egész park avatását júliusra időzítenénk. Ekkor ünnepeljük Csákvár várossá válásának 10. évfordulóját – tudtuk meg Illés Szabolcs polgármestertől.

Ennek a napja egészen pontosan július 15. lesz, a programok már körvonalazódnak. A kirakodóvásár mellett délután többek között a helyi zeneiskola növendékei, a Duna Művészegyüttes és további, fiatal zenekarok váltják egymást. Este jönnek a nagy koncertek,: a tervek szerint az AC/DC magyar tribute zenekara, az AB/CD, utánuk pedig a Hooligans lép fel. 

A polgármester azt is elárulta, az önkormányzat mindeközben azon dolgozik, hogy be tudja adni a pályázatát egy új, négycsoportos bölcsőde építésére, amelyet a Szabadság téri óvoda épülete mögött emelnének. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában