Frissen Fejérből

2022.10.25. 14:30

Négy év után valóra válhat a csákvári városközpont átalakítása

Csákvár központjának átalakítása a Szabadság téren még 2019-ben kezdődött, amelynek akkor el is készült az egyik eleme: a régi park teljesen átalakult, megújult. A terv további részeinek megvalósítására azonban egészen eddig kellett várni.

Borsányi Bea

A részleteket a Láng-ház teremben mutatták be

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A pályázatra beadott tervekben az önkormányzat egy olyan multifunkcionális parkot álmodott meg a Szabadság tér buszmegállóval szembeni oldalára, amely egyaránt szolgálja a helyieket és a Csákvárra látogató turistákat. Az elképzelés megvalósításhoz területet is vásárolt az önkormányzat. Ahogy azt Illés Szabolcs, polgármester a kedd délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, a hiánypótló beruházással összesen három területen valósulnak meg fejlesztések a kisvárosban. A már említett Szabadság téri területen 17 új parkolót, rendezvényhelyszínt, játszóteret és parkot alakítanak ki. Emellett a Floriana téren kerékpáros pumpapályát, illetve egy 400 méteres futókört építenek, melyekre az utóbbi időben nagy igény mutatkozott a településen. Ugyanakkor felújítják a Május 1. utca előtt lévő játszóteret is. 

A kivitelező cég ügyvezetője, Bobély Viktor, kérdésünkre elmondta, a Petőfi utcában elsősorban a meglévő játékok felújítására, illetve a terület rendezésére kerül sor, de emellett új homokozó – felette napvitorla – hinta és több rugós játszóeszköz is szerepel a tervekben, illetve ivókutat is telepítenek. A Szabadság téri parkban egy nagy hajó lesz a játszótér központi eleme, mellé hinta, sakkasztal és rugós játékok kerülnek. Csákvár új parkjában rózsalugast is kialakítanak.

A kivitelezésre közel 282 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az önkormányzat. A munkaterület átadása már megtörtént, a régi, évtizedek óta kihasználatlanul álló épületek bontása már folyik. Várhatóan jövő év április végére mind a három helyszínen el is készülnek a munkával. 

A park a tujákig húzódik majd, sok munka vár a kivitelezőre
Fotós: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában