Petőfi 200

2023.05.17. 08:00

Hamarosan felújítják koszorús költőnk szobrát Kislángon

Kevés az olyan település, ahol ne neveztek volna el utcát, vagy éppen ne állítottak volna fel szobrot Petőfi Sándorról, aki mindig is a szabadság, a nemzet idealizált alakjaként jelent meg. Nem kivétel ezalól Kisláng sem, ahol egy örömhírrel szolgált Rumpler Tibor a településen élőknek.

Kecskés Zoltán

A Petőfi-szobrot még 1948-ban állították fel a településen.

Forrás: Önkormányzat

A faluvezető elárulta, hogy a költő születésének 200. évfordulója alkalmából kiírt pályázaton Kisláng a Petőfi-szobor felújítására forrást nyert, amelyet még 1948-ban állítottak. Mint mondta, az elmúlt évtizedekben főként a szobor talapzata használódott el, illetve a rajta található alakzatok sínylették meg az időjárás viszontagságait. Rumpler Tibor arra is kitért, hogy gyerekkorában a Petőfi-szobor még el volt zárva és általános iskolásként még szó szerint ki kell szabadítani március 15-e alkalmával, ám ez 2010 után megszűnt. Bízik benne, hogy hamarosan teljes pompájában fogja díszíteni az alkotás településük központját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában