120 éves a fehérvári villamosenergia-termelés

2023.05.15. 14:30

Folytatódnak a bejárások a Király soron

Folytatja a Király sori erőműben szervezett bejárásokat a SZÉPHŐ Zrt. A közműszolgáltató cég októberig, havi egy alkalommal rendezi meg a különleges programot abból az alkalomból, hogy 120 évvel ezelőtt indult el a villamosenergia-termelés Székesfehérváron. A bejárásra telefonon vagy e-mailben lehet bejelentkezni.

ÖKK

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Százhúsz évvel ezelőtt, 1903. január 1-jén indult el Székesfehérvár első villanytelepe, amely kezdetben a közterek, a városi épületek, az otthonok világításához szükséges áramot, majd évtizedekkel később a távhős épületek fűtéséhez nélkülözhetetlen hőt termelte meg.

Az évforduló tiszteletére a szakmai örökös SZÉPHŐ Zrt. októberig havi egy-egy alkalommal időutazásra invitálja a jelentkezőket, hogy közösen emlékezzenek meg a Király sori erőmű történetéről, az idők során betöltött változó szerepéről.

A következő látogatás 2023. május 18-án (csütörtökön) 17.00 órakor indul a Király sor 1/b. alatt. Ezután június 22-én, július 20-án, majd augusztus 17-én folytatódik a programsorozat.

Regisztrálni a [email protected]  e-mail-címen, illetve a +36 70/5038-276-os telefonszámon lehet. Itt kérik jelezni a résztvevők nevét és telefonos elérhetőségét, valamint a kísérők számát. A 6-16 év közöttiek csak felnőtt kíséretével vehetnek részt a programon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában