Gyerekparadicsom

2023.05.13. 09:30

Csodaszép játszótér várja immár a gyerekeket Fülén (galéria)

Évtizedes vágyálom vált így valóra a füleiek számára: létrejött az első játszótér.

Hajdú Marianna

A játszóteret nem csak átadták a településen, de minőségi ellenőrzést is tartottak a Füle Község Ökormányzatának és a Füle Községért Közalapítvány vezetői és tagjai

Forrás: Miskei Rita

Ázva-fázva, de pénteken délután végre átadták a gyerekek új paradicsomát a településen. Az új játszótér egyben az egyetlen is Fülén. Sok-sok év telt el, mire meg tudták valósítani ezt a régi álmot: játszótér kell a fülei kicsiknek. Mert bizony, akikkel évről évre a gólyafa névsora gyarapszik, azok a kicsik majd jönnek és követelik a jussukat, azaz teret a játéknak.

A játszótér munkálatai áprilisban kezdődtek meg, melynek létrejöttéhez a fő anyagi források megteremtését a Füle Községért Közalapítvány vállalta magára. A játékok 3 millió forintba kerültek, melyet az adventi vásár bevételeiből és adományokból sikerült összegyűjteni. Az előkészítő munkálatok nagy költséget jelentettek, az ehhez szükséges emberi, gépi munkaerőt az önkormányzat finanszírozta. A helyszín részben a biztonsági szempontok figyelembe vételével, és az újonnan létrejött Közösségi ház célkitűzésével egyetemben alakult ki. A játszótér megálmodói a praktikussági okokat is figyelembe vették, mint a mosdóhasználatot. Emellett a Sárréti Tájház közelsége is vonzó központi szórakozóhelyet nyújthat a családok számára. 

 

A játszótér mostantól vár minden apróságot a hét minden napján reggel 8-tól este 8-ig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában