Frissen Fejérből

2023.04.25. 17:00

Zászlócska hirdeti majd: a dunaújvárosi kórház dolgozójának kisbabája született

A Magyar Kórházszövetség XXXV. Kongresszusáról több díjat is elhozott a Szent Pantaleon Kórház.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Shutterstock/Chinnapong

A kórház arról számol be honlapján, hogy nagy büszkeség és öröm érte őket, mert három országos elismerést, különböző díjat hoztak haza a munkatársak a tapolcai kongresszusról, ami legnagyobb egészségügyi "jamboree". 

"Az infektológiai osztályunk családbarát osztály oklevelet kapott, amit a rendezvényen Kecskés Borbála osztályvezető főorvos és Wittman Attiláné osztályvezető főnővér vett át. Ebben a kategóriában húsz díjat osztottak ki. Az országos Életet adó Kórház díjat az intenzív osztályunk kapta. A díjat kórházunk transzplantációs koordinátora Németh Zoltán osztályvezető főorvos és Szilágyi Örs stratégiai igazgató vette át. Az Országos Vérellátó Szolgálat által az Életet adományozó kórház díjat idén öt kórháznak adtak át, abból az egyik a miénk. A díjjal köszönték meg a donorjelentésben résztvevő kórházak életmentő munkáját." - írták. 

Hozzátették, Családbarát intézmény kategóriában idén előszőr egy Gondoskodó kórház titulusának különdíját adtak át, amit ugyancsak az intézmény kapott, és a két szakmai igazgató Erdély-Franyó Anna ápolási – és Kővágó Levente orvosigazgató vette át. 

"Intézményünk a különdíjat a már évekkel ezelőtti három családbarát osztály, az évek óta működő családi napközi, valamint az egy hónapja működő Pantaleon szolidaritási alap bevezetéséért kapta. Mindezek mellett megvalósítási fázisban van, hogy dolgozóink gyermekeinek születését, a családdal együtt ünnepelve az újszülött megszületésekor zászlót húzunk fel a főbejáratnál. Kislányok születését rózsaszín, míg a kisfiúk születését világoskék zászlóval jelezzük, hogy munkatársunknak milyen nemű gyermeke született, valamint egy „kórházi” plüssmackóval térhetnek majd haza otthonukba." - fogalmaztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában