Közös érdek az azonnali tűzszünet

2023.04.12. 13:00

Varga Gábor: Meg fogjuk védeni Magyarországot és benne Dél-Fejért attól, hogy belesodródjon a háborúba!

Dél-Fejér országgyűlési képviselője, Varga Gábor is hosszasan kifejtette véleményét a békepárti határozattal kapcsolatban a feol.hu-nak. Számos fontos dolog mellett kiemelte, hogy Magyarország kormányát és a kormánypártokat az elmúlt egy évben erőteljes nyomásgyakorlás érte, hogy a béke helyett a háborúskodást válasszák.

Kecskés Zoltán

Varga Gábor: Elég a háborús uszításból, azonnali tűzszünetre van szükség.

Fotó: Sebestyén Bálint

Magyarország a béke pártján áll

– Ellenálltunk minden nyomásgyakorlásnak és zsarolásnak, az Országgyűlés március 31-én elfogadta a békepárti határozatot, amely egyértelművé tette azt, hogy Magyarország az azonnali tűzszünet igényével és a béketárgyalások megkezdésével a béke oldalán áll – húzta alá Dél-Fejér országgyűlési képviselje. Hozzátette, hogy a háború eszkalációját szolgáló lépéseket haladéktalanul le kell állítani, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, hogy ne váljanak még többen a konfliktus áldozatává. Az elfogadott békepárti határozat szövegében nincs semmi, amit egy felelős, józan gondolkodású ember ne támogathatna. Meggyőződése, hogy ez az álláspont képviseli most leginkább Magyarország és a magyarok érdekeit.

Idegen érdekek

– Nem meglepő, ám mégis csalódás, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal tagjai mégsem szavazták meg március végén a Parlamentben a határozatot – folytatta Varga Gábor, majd elmagyarázta: – Tették ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek egyértelműen kinyilvánították, hogy mielőbb békét akarnak – így amikor a dollárbaloldal a magyarok akaratát semmibe véve nemet mondott a békepárti határozatra, akkor ismét bizonyította, hogy a dollárokért cserébe hajlandó a magyar emberek elemi, jól felfogott érdekével is szembe menni. Érthetetlen, hogy aki a szüleitől, nagyszüleitől hallhatott a világháborús borzalmak megéléséről, az ártatlan civilek és a besorozottak szenvedéséről, mégis hogyan állhat a háború elhúzódásának és további eszkalációjának pártjára. A dollárbaloldal a tettével ismét a háborút választotta a béke helyett, ezt pedig nem lehet másként értelmezni, mint hogy Gyurcsányék újra emlékeztetnek bennünket arra, hogy amikor a nemzeti érdek képviseletéről van szó, rájuk továbbra sem lehet számítani, nekik csakis a finanszírozóik érdekei számítanak! Magyarország kormánya és a Fidesz továbbra is a béke pártján áll, meg fogjuk védeni Magyarországot és benne Dél-Fejért attól, hogy belesodródjon a háborúba!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában