Frissen Fejérből

2023.04.08. 20:00

Újabb nindzsák csaptak le Székesfehérváron – már a magas helyeken sem vagyunk biztonságban!

Festőfantom, bevásárlókocsi-művész, nindzsa – egyre gyűlnek a jelzők az egyelőre ismeretlen tetteseket "megnevezendő".

Szanyi-Nagy Judit

Ahogyan az egyértelmű üzenet mutatja, a "művész" visszatért

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Történt ugyanis, hogy a hétvége folyamán több helyi lakos is jelezte: Székesfehérváron különös "üzenetekkel" találkozhatnak a mindennapjaikat élők. A Széchenyi utcán például, a városból kifelé, a Szárcsa utca irányába haladva – a vasúti híd után, de még a körforgalom előtt – egy hatalmas, fekete színben pompázó "VISSZATÉRTEM!" felirat fogadja a közlekedőket. Az alkotó kiléte nem ismert, a találgatás pedig elkezdődött. Hogyan készítette művét a "művész"? Volt vér a pucájában, hogy felmásszon a magasságkorlátozó kapura? S onnan fejjel lefelé lógva pingálta fel üzenetét? Lehet-e köze ahhoz az "alkotóhoz", aki korábban ugyanitt az azóta már letakarított "SZERETLEK NYUSZÓ!" feliratot is készítette?

Bármi is a válasz, az biztos: a tettes ezzel a felirattal a városgondnokság szakembereinek adott munkát, akik folyamatosan tüntetik el a nem kívánatos üzeneteket a kezelésük alá tartozó, nyilvános területekről.

S ha a visszatérő festőfantom nem lenne elég a fehérváriaknak, újonnan egy bevásárlókocsi-művésszel is találkozhatnak, aki az Aszalvölgyi úti áruház parkolójában szemelte ki magának előbb ugyancsak a magasságkorlátozó kaput, majd pedig vagy ő, vagy valaki más az "Elsőbbségadás kötelező!" táblát. Ide nemes egyszerűséggel felakasztott(ak) egy bevásárlókocsit, talán azért, mert könnyebb megoldásnak tűnt, mint visszatolni a helyére. (Arra már nem vetemedtünk, hogy megnézzük, található-e benne a "kioldáshoz" szükséges 100 forintos érme, vagyis valaki beáldozott-e egy kisebb összeget a húsvéti "szórakozás" kedvéért.)

Jobb helye is lenne szegény bevásárlókocsinak
Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ezek ártalmatlannak tűnő "csínyek", nem úgy, mint a tóvárosi éjszakai nindzsa felbukkanása, akiről 2022 augusztusában cikkeztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában