Utcák-terek bajnokság

2023.04.18. 14:30

Még bő egy hétig lehet jelentkezni a kispályás tornára

Május 1-jén ismét megrendezik a Váli utcák-terek kispályás focitornát, amelyre április 26-ig lehet jelentkezni.

Borsányi Bea

A kép egy Pákozd-Vál meccsen készült 2021-ben. Erre a bajnokságban azonban az utcák csapatait várják

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tornának voltak évtizedekkel korábbi előzményei, a 70-es, 80-as években a tűzoltószertár mögötti aszfaltborítású pályán rendeztek kispályás labdarúgó bajnokságot minden évben. Tavaly aztán hagyományteremtő céllal indították újra útjára a kupát, akkor tíz csapat jelentkezett. Idén is várják az utcák lakóiból verbuválódott 5+1 fős csapatokat. Egy utcából akár több csapat is jelentkezhet és az sem tiltott, hogy a rövidebb utcák összeálljanak egy másik, hasonlóan rövid utcával. – A tavalyi torna nagyon jól sikerült, a meccsek mellett akkor szerveztünk kísérő rendezvényeket is. Ez idén nem lesz, viszont a gyerekeknek szeretnénk lángost, vagy palacsintát kínálni és idén sem marad el a torna végén a vendéglátás. Tavaly pörköltet főztünk bográcsban, ebben az évben viszont vadhússal készülünk, csak még nem tudjuk, hogy pörkölt, vagy gulyás lesz-e belőle – mondta a feol.hu-nak Klein Károly, a rendező Vál KSE elnöke.

A mérkőzések egyszer 20 percesek lesznek és két, 20-szor 40 méteres pályán zajlanak majd. A kispályás focinak megfelelően kézilabdakapuba kell betalálni. Eddig öt gárda jelezte a részvételét, de április 26-ig várják még a további jelentkezőket a [email protected] e-mail címen. 

A program híre máris túlterjedt Válon, Kajászóról és Tabajdról is jelezték, szívesen részt vennének a tornán, ám ahogy azt Klein Károly kiemelte, a Váli utcák-terek bajnokság kifejezetten a váliaknak szól! Szóval, kedves váliak, tessék jelentkezni!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában