Szent György napok

2023.04.18. 16:00

Jó választásnak tűnik hétvégére az iszkaszentgyörgyi rendezvény

Koncertekkel, sport-, és hagyományőrző bemutatókkal, valamint színházi előadással is várják az érdeklődőket a Fehérvárhoz közeli Iszkaszentgyörgyön a hétvégén esedékes Szent György napokon.

Borsányi Bea

Nagy sikert aratott tavaly a gyerekek körében az Óvóbácsi zsongodája. Idén is lesz hasonló program

Fotó: Iszkafotóklub

Péntek délután 5 órakor a polgármesteri hivatal házasságkötő termében Szalkay Olgi fuvola-, és Krajcsik Kristóf gitárművész közös koncertje lesz az első a programok sorában, amelyet aztán számos más követ szombaton és vasárnap. Szalkay Olgi éveken keresztül turnézott az Irish Dance Experience és a Queen of the Dance írsztepp társulattal és 2011 óta Iszkaszentgyörgyön él. 

Szombat délelőtt a kastély udvarán, illetve az ott felállított szabadtéri színpadon lesz interaktív gyermekelőadás, érkeznek gólyalábas maskarás mutatványosok, fellép az iszkaszentgyörgyi Nótakör. 13 órakor kezdődik Kurja Klaudia, jazz énekes műsora. Klaudia Iszkaszentgyörgyön született, zenei tanulmányait Székesfehérváron folytatta, jelenleg a Kodolányi Egyetem végzős hallgatója. Saját, ún. progresszív pszichedelikus zenekart is alapított színész és zenésztársaival, dalaikat a Petőfi Rádió is játszotta. 

A koncert után, 13.30 órakor a fehérvári Szabad Színház lép fel a Mesteremberek című darabjával. Az előadást követően folytatódik a kulturális műsorok sora, amelyben a fehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, valamint az iszkaszentgyörgyi általános iskola és óvoda tanulói és óvodásai lépnek színpadra. A programban a továbbiakban 17 órakor táncház, 21 órakor Szent György napi bál, majd 22 órakor Betty Love koncert szerepel. 

Vasárnap 16 órakor a katolikus templomban Lángi József restaurátor tart előadást a templomban folyó feltárási munkákról. Ugyanebben az időpontban indul az Iszkocogás a kastély udvaráról.

A szombatra meghirdetett programok mellett természetesen lesznek kísérőprogramok is, többek között népi játszóház, ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglakozások és vásár, de bemutatkozik az Iszkaszentgyörgyi Solymok Hagyományőrző Íjászegyesület is. Az időjósok azt ígérik, 19-20 fok körüli, gyengén felhős, csapadékmentes időjárás várható a hétvégén, így érdemes lesz kilátogatni a programokra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában