Elszomorító

2023.04.13. 19:47

Így emlékeznek a svájciak a farkasra, aki a Vértesben is járt, majd Borsodban lelőtték

Hozzászólások százaiban búcsúznak az M327 jelű farkastól a szülőhazájában, azaz Svájcban élők. A szürke farkast a legfrissebb információk szerint Hidasnémetinél lőhette le egy szabolcsi vállalkozó.

Házi Péter

Illegálisan lelőtték Magyarországon: a bündeni vándorló farkas, M237 halott - írta az állatot hosszú idő óta jeladóval követő csoport Forrás: Gruppe Wolf Schweiz

Amint azt a boon.hu megírta, az Országos Rendőr-főkapitányság a portál megkeresésére azt közölte: az ügy kapcsán természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást. A portál által szerzett legfrissebb információk szerint egy Nyíregyházán élő vadász lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak.

A farkast, amelynek Fejér megyébe érkezéséről mi is beszámoltunk, fiatal kora óta jeladóval követte a Gruppe Wolf Schweiz, azaz a "Svájci farkas-csoport". Az ő közösségi oldalukon jelenleg már félezernél is több búcsúzó hozzászólás érkezett.

Van, aki szerint meg kellene találni az állatot lelövő embert és bezárni egy életre. "Mi mást mondhatnék? Az ember egyértelműen a legostobább állat a bolygón.

Remélem, ennek következményei lesznek." - írta egy mások hozzászóló. "Nyugodj békében, M237!" - búcsúzott egy másik természetvédő. Egy negyedik szerint pedig az emberiség egy önző és hülye sz...kupac. Pusztítóan és arrogánsan lép fel a természettel szemben, mindent megöl, ami az útjába kerül. Aztán a kihalt állatok és a lassan haldokló természet miatt siránkozik! Undorító és szomorú ez!

A hozzászóló svájciak, németek, osztrákok többsége egyébként nagyon kulturáltan nem ostorozza Magyarországot, nem veszik egy kalap alá a magyar embereket a védett állatot kilövő vadásszal. Ugyanakkor több magyar is írt hozzászólást a farkaskövető oldalhoz. Volt, aki azt kérte: Kérlek, ne higgyétek, hogy minden magyar olyan, mint aki megölte ezt a farkast. A legtöbbjük sajnálja a történteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában