Testi-lelki egészség

2023.04.05. 08:00

Fitnesz eszközökkel gazdagodott a fehérvári lánykollégium

Egy fehérvári konditerem felajánlásának köszönhetően profi konditermi eszközökkel gazdagodott a Nemes Nagy Ágnes Kollégium két kondiszobája.

Héjj Vivien

Professzionális gépek segítik a lánykollégium lakóinak egészségmegőrzését

Fotó: Kiss László

Vannak, akik rendszeresen megfordulnak a kollégium edzésre kialakított helyiségeiben, míg mások csak néhanapján tévednek a sporteszközök közelébe. Nos, akik eddig halogatták a rendszeres sportolást, azoknak garantáltan hatalmas motivációt adnak az új eszközök.

A Cosmo Sport Kft. az eszközparkjának fejlesztése során úgy döntött, a konditeremben korábban használt gépeket az eladás helyett jótékony célra fordítják. Így került a lánykollégium kondiszobáiba sok egyéb mellett új gumipadlózat, lépcsőzőgép, elliptika, dupla bordásfal, valamint gumikötél és kézi súlyzó.

A konditerem üzemeltetője, Pletser Ádám elmondta, rendkívül fontos, hogy a jövő generációja sportos és egészséges legyen.

– Igyekeztünk szakmailag jól felszerelni a szobákat, hogy kiaknázzuk az adott helyiség lehetőségeit. Elköteleződésünket bizonyítja, hogy nemcsak az eszközöket, hanem a tudást is szeretnénk átadni: az elkövetkező időszakban az edzőink megtanítják a lányokat arra, hogyan használják jól a gépeket. – tette hozzá.

Az eszközök átadásán Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a felajánlásért, valamint hangsúlyozta, az állammal közösen a város is igyekszik minden olyan oktatási és nevelési intézményt fejleszteni, ami a városban tanuló fiatalok érdekeit szolgálja, ám a külső segítség mindig jól jön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában