Feol podcast

2023.04.27. 12:45

FEOL Podcast – Vendégünk volt Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke

Szerdán Kű Lajosnak, az Aranycsapat Alapítvány elnökének meghívására Székesfehérvárra látogatott Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, aki 1989-ben alapította meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.

Tihanyi Tamás

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke a székesfehérvári olimpiai emlékműnél

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Abban az időben, amikor hazánk történelmet írt azzal, hogy befogadta a keletnémet menekülteket. Rövidesen szolgálata a délszláv háború kapcsán nézett komoly kihívások elé, hogy aztán mára kiterjedt intézményhálózatot fenntartó, professzionális segélyszervezetté nője ki magát, amely a Karitatív Tanács tagjaként dolgozik a rászorultakért itthon és szerte a nagyvilágban. A 83 éves atya kitüntetéseinek sorában ott találjuk a német államtól kapott Szolgálati Nagykeresztet éppen úgy, mint a Francia Becsületrendet, a Magyar Örökség-díjat, a Prima Primissima-díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje és az Európai Polgár elismerést. Mindezen díjak mellett 1996-ban az Év Emberének is megválasztották Európában. A főváros díszpolgára, Székesfehérvár 2010-ben választotta tiszteletbeli polgárai közé.  

A FEOL Podcast vendégeként méltatta a Helsinki olimpia hőseit, példának állítva a 16 aranyérmet szerzett sportolókat és támogatásáról biztosította Kű Lajost, az Aranycsapat Alapítvány elnökét. Aki szeretné, ha a Helsinki olimpia fogalma a Hungarikumokközé emelkedne, a hazánknak dicsőséget szerzett sportolókról tanítsanak a magyar iskolákban, legjobbjaink pedig a jövőben Székesfehérváron, az emlékmű mellett tegyék le az olimpiai esküt. Kozma Imre atyával egyebek mellett beszélgettünk Ferenc pápa látogatásáról, a migrációról és a keresztényüldözésről is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában