Instant erdő-élmény

2023.04.24. 16:30

Ezt a hangot imádjuk: csobog, zubog a Gaja-patak! (videó)

Tavaly nyáron arról írtunk, annyira kiszáradt a Gaja-patak, hogy az üresen tátongó, kavicsos medrét szabályosan benőtte a gaz. Még a Föld napja apropóján jegyezzük le azt is, most teljesen más látványt nyújt: ereje van, sodrása. Erről pedig ezen a napsütéses hétvégén nagyon sokan saját szemükkel is meggyőződhettek. Mutatjuk videón is!

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

A Bakony egyik legbájosabb és leglátogatottabb völgye, a dimbes-dombos, zöldellő Gaja-szurdok, ahol a családok és a túrázók is örömmel kirándulnak, így volt ez ezen a hétvégén is. Tavaly augusztusban pedig még kiábrándultan és féltőn ezt írtuk: "Sajnos jelenleg inkább csak simán szurdok, hiszen a Gaja hiányzik belőle.  A régóta tartó szárazság miatt a legszélesebb deltában is csak tócsányi nyomát láttuk a pataknak.  A vadon utat tört magának, és sajnos volt rá ideje. Már van, ahol benőtte a gyom a patakmeder közepét."

A sok eső a Gajának jót tett, a hétvégéket azonban  eddig rendre keresztül húzta: most végre alkalom nyílt az erdőlátogatásra. Szárazság szempontjából most is a nyár lesz kritikus, de most még örülhetünk a csobogó hangnak, amit semmi más nem keretez csak a madárcsicsergés és a fák egymás közötti, halk susmorgása. Annak, aki szeretne egy kis instant erdő-élményt az irodába, otthonra, buszváráshoz és még sorolhatnánk: tekintse meg relaxációs videónkat, csenddel, madárénekkel és a Gaja-patak erőteljes, büszke menetelésével!  

A képre kattintva lapozható galéria nyílik

Figyelem, a videó a nyugalom megzavarására nem alkalmas! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában