Örömhír

2023.04.16. 19:30

Egy falu drukkol a fészekrakó helyet kereső gólyáknak

Kis dolgoknak is nagyon lehet örülni és jó, hogy még tudunk is! Száron például most egy új vendégnek drukkol mindenki: gólyapár érkezett a faluba.

BB

A fotót készítő lakó a szomszéd kertjében látta a madarakat

Fotó: Menyhért Ferenc

Különös esemény tartja lázban tegnap óta a települést: egy gólyapár tűnt fel a faluban, amiről többen is izgatottan számoltak be fotókkal illusztrálva jelenlétüket a közösségi oldalon, egyben kifejezve reményüket, talán Száron raknak fészket a fekete-fehér vándormadarak. Többen is figyelték őket, amint egy villanyoszlop tetején terepszemlét tartottak és szurkoltak, hogy nekiálljanak gallyakat hordani. Nos, ez ma megtörtént, az egyik kommentelő arról számolt be, hogy a kertükből viszik a gólyák a lemetszett sárgabarack és meggyfa gallyakat.

Hogy ez miért ekkora hír? Száron korábban soha nem fészkelt gólya, pedig a településen mindent elkövettek, hogy maradásra bírják a csak néhány órára megpihenő madarakat. Az önkormányzat fészket is csináltatott, de nem működött a „trükk”. Szorítsanak Önök is a szári gólyák maradásáért!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában