Szent György napok

2023.04.22. 14:25

Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt az idén (galéria, videó)

Süti, ropi, körhinta – szoktuk mondani, amikor minden adott. Nos, mindháromból akadt szombaton az iszkaszentgyörgyi Szent György napokon, amelyen igazán gazdg programkínálattal várták az érdeklődőket.

Borsányi Bea

A Kreatív Kráter Kör gólyalábas maskarásai megmozgatták a jelenlévőket

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Bár a főzőverseny reggeli indításakor még kabátban, pulóverben fogtak neki a résztvevők, mire 11 óra tájban a gólyalábasok megérkeztek, rövidujjú pólóban folyt a munka. Ekkorra a bográcsok többségében már rotyogtak a különböző pörköltek - ez volt a verseny témája – a tornateremben pedig pattogott a labda a ping-pong bajnokságon. Emberben már délelőtt sem volt hiány, szépen teltek a kastély udvarára kihelyezett sörpadok. 

A fentebb említett sütit jelen esetben a frissen sült kürtőskalács képviselte, amiből viszont nem megszokott módon olyan ízeket is lehetett választani, mint oreos, háromcsokis, kinder és málna. Ahogy melegedett az idő, úgy fogyott egyre jobban a sör és a fröccs, miközben a kinti szabadtéri és a kastély nagytermének színpadán egymást váltották a programok. Sokan várták a fehérvári Szabad Színház Mesteremberek című darabjának bemutatóját, de a különböző zenei műfajokat kedvelők igényeit is kielégítették a koncertek. 

Aki délután kerekedne fel, hogy kilátogasson – akár kerékpárral – Iszkaszentgyörgyre, annak is lesz még mit néznie. 15.30 órakor kezdődik a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, valamint az iszkaszentgyörgyi általános iskola és óvoda tanulóinak és óvodásainak műsora, amelyet 17 órakor táncház követ. Az esti bál 21 órakor kezdődik, közben 22 órakor Betty Love lép fel. A mulatság hajnali 2 óráig tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában