Vérkép-automata és fogorvosi szék ajándékul

2023.04.21. 07:30

Állnak az új egészségház falai Etyeken

Nemes felajánlást adtak hírül az épülő egészségház falai között: negyvenötmillió forintot adományozott a kivitelező zrt. orvosi műszerekre a leendő intézmény szakemberei igénye alapján.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán, Zólyomi Tamás és Morvainé Sárközi Tünde a tájékoztatón

Fotó: Döme László

Nemrégiben adtak tájékoztatást az Etyek szívében épülő egészségház alapozásáról, s ma már szemmel láthatóak a két traktusból álló egészségügyi intézmény formája, helyiségei. Uniós és hazai forrásból 704 millió forintot fordítanak a létesítményre, hangzott el a tájékoztatáson – a magyar kormány a költségek megemelkedése miatt megtoldotta a szükséges forrásokat, mondta el Tessely Zoltán országgyűlési képviselő. Méltatta a Zólyomi Tamás polgármester által irányított önkormányzati testület dinamikus munkáját, amelyet a látható fejlesztések, beruházások bizonyítanak a nagyközségben. Az egészségház kivitelezője, az Épkar Zrt tulajdonos-vezérigazgatója, Szeivolt István negyvenöt millió forintot adományozott cége nevében az önkormányzatnak orvosi műszerek beszerzésére. Az adományról szóló szerződést a csupasz falak között berendezett jelképes szoba asztalánál írta alá az adományozó és Kattra Judit önkormányzati képviselő, a Kulturált, Egészséges Etyekért Közalapítvány elnöke.

Minden korszerű orvosi eszköz egyenként és együttesen is nagyon megkönnyíti a diagnosztizáló orvos munkáját, de a beteg helyzetét is, aki nem kényszerül utazni egy-egy vizsgálatért. Morvayné Sárközi Tünde háziorvos örömmel sorolt fel az eddig nélkülözött beszerzendő eszközök, műszerek közül néhányat, amelyeket megvásárolhatnak az adományozó révén. Új fogorvosi széket kap a fogászat, valamint panoráma röntgent. Labordiagnisztikai eszközöket szerezhetnek be, például pajzsmirigyvizsgálatra, modern vérkép-automatát, a védőnőknek digitalizált mérlegeket, s számos kisebb, fontos eszközt még. Az egészségház várható átadása jövő év elején várható, tájékoztatott Zólyomi Tamás polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában