Feol podcast

2023.04.05. 08:30

A harmadik "Köfémes" igazgató kapta meg a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat (podcast)

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója kapta idén a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet kedden délután Cser-Palkovics András polgármestertől vett át a Városházán.

Borsányi Bea

A díjat a Városháza kistanácstermében adták át kedden délután

Fotó: Simon Erika

A Székesfehérvár Gazdaságáért díjat évente egy alkalommal adományozza Székesfehérvár Önkormányzata. A díjat olyan természetes személy kaphatja, aki a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiség és tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. 

Katus István méltatásában elhangzott, hogy a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Ezt követően banki, majd rövid ideig tartó ARÉV-es munka után alcoás karrierje 1999-ben, a Keréktermék Üzletágnál indult, ahol három évig pénzügyi elemzőként dolgozott, majd a gyáregység európai pénzügyi és informatikai igazgatója lett. 2010-től magyarországi pénzügyi igazgató és az Európai Pénzügyi Szolgáltató Központ vezetője. 2013-tól a Pénzügyi Szolgáltatások globális szakmai vezetője, amely mellett 2015-ben őt bízták meg az ország- és vezérigazgatói feladatokkal. Amikor három évvel ezelőtt az Arconic Magyarország kettévált, Katus István lett a Howmet-Köfém Kft. ügyvezetője. 

Hogy pontosan miért őt tartották érdemesnek a díjra az idén, azt hangzó anyagunkban Cser-Palkovics András, polgármester mondja el, majd Katus Istvánnal beszélgetünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában