Megvalósult a régi terv

2023.04.26. 19:30

A falu mindkét végén új üdvözlőtáblák fogadják az érkezőket

Újabb régi terv valósult meg Zámolyon. Akik arrafelé autóznak, már láthatják is: új köszöntőtáblák kerültek a településen áthaladó főúton a falu mindkét végére.

Borsányi Bea

Fotó: Sallai Mihály

Ahogy azt Sallai Mihály, polgármester a feol.hu-nak elmondta, ez annak a projektnek a része, amelyet tavaly ősszel kezdtek el és amelynek keretében a faluban több helyre is saját gyártású információs táblák kerültek ki a helyi látnivalókról és nevezetességekről. Így a Zámolyra látogatók a temetőben például megismerhetik a régi zsidó sírkert történetét, de olvashatnak a búcsi leventék sírjáról és Zámoly régi urainak, a Lambergeknek a sírhelyéről is. Összesen 11 tábla készült, amelyek mindegyikén – a modern kor vívmányait kihasználva - QR kód is található, amelyeket egy okostelefonnal leolvasva a készülék térképes alkalmazása az útvonalat is megmutatja a keresett látványossághoz, emlékműhöz, amelyről további leírást is olvashatnak. 

Szerda délután elkészültek az utolsó ecsetvonások is (aki fest: Baboth Dóra)
Fotó: Sallai Mihály

A munka a szerdán elkészült két táblával zárult. A 2,65 méter széles és 2,4 méter magas fa táblákat az információs táblákhoz hasonlóan az önkormányzat dolgozói készítették. A rajtuk olvasható feliratnak köszönhetően a faluba érők számára rögtön kiderül, arra a településre értek, ahol Magyarországon a legmagasabb az egy főre jutó – de mondhatjuk azt is, hogy az egy négyzetméterre eső - Kossuth díjas költők száma. A táblák hátulján pedig a települést elhagyóknak is szól egy kedves üzenet: „Visszavárjuk! Jó utat!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában