Már folyik a munka

2023.03.17. 14:00

Váratlan ’akadállyal’ ugyan, de megkezdődött a Széna téri társasház ’letépett’ oldalának a helyreállítása

Március 17-én a szakemberek megkezdték annak a Széna téri lakóház oldalának a renoválását, amit a február elejei szélvihar igencsak megtépázott.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt megírtuk a lakóház egyik oldaláról az erős szél több emeletnyi vakolatot bontott le. Miután a közös képviselő, Nyíri István értesült a károkról azonnal összehívott egy rendkívüli lakógyűlést, hogy a lakástulajdonosokkal és a lakókkal egyeztetve mihamarabb elkezdődhessen a megrongálódott épületrész helyreállítása. Nyíri István lapunknak korábban azt elmondta, hogy a költségek megközelítőleg ötmillió forintba fognak kerülni, melynek egy részét a társasházon lévő biztosítás fedezi, míg egy másikat a közös költség és a társasház megtakarítása. Ugyanekkor nem várt ’akadály’ gördült eléjük, mellyel csak a munkálatok megkezdésekor szembesültek. 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

– Március 16-án, csütörtökön érkeztek ki a szakemberek, hogy felállványozzák az épület azon oldalát, ami helyreállításra szorul. Ma pedig, pénteken elkezdték lebontani a vakolatot, ekkor derült ki az is, hogy a szél annyira alákapott, hogy nem csak a vakolat egy részét kell lebontani a lakóház oldaláról, hanem az egészet. Ez nyilván többletköltségekkel is jár, de egyelőre még nem tudni, hogy mennyivel. A mostani állás szerint a munkálatok idejére ez nincs hatással – árulta el a közös képviselő.

Az épület oldalának felújításával várhatóan jövő hét péntekre, március 24-re elkészülnek a szakemberek, ám az időjárási viszonyokon is sok múlik. Ami pedig a munkaerőt illeti, átlagosan 6 és 12 fő dolgozik nap, mint nap a helyreállításon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában