A viharos szélben már lejött egy darab, azóta is körbe van kerítve a terület

2023.03.10. 11:30

Vajon kire omlik rá a málló vakolat a Széchenyi utcában?

A február 4-ei viharos szél több méter hosszan rántotta le a régi Univerzál épületéről a vakolatot. Az épület melletti járdára ugyan kitettek három korlátot és közéjük szalagot, de ezek nem biztos, hogy megvédik attól az arra járókat, hogy ne potyogjon a fejükre a vakolat, ha a várható újabb erős szél tovább bontja azt.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

Több mint egy hónapja igencsak viharos erejű szél söpört végig Székesfehérváron és a vármegye jelentős részén, komoly károkat hagyva maga után. Ez a szélvihar bontotta meg a fehérvári Széchenyi utcában az egykori Univerzál homlokzatának vakolatát, s több méter hosszan potyogott a vakolat a járdára. Az épület vakolata összességében sincs jó állapotban évek óta, valószínűleg a szél is ezért tudott belekapni a több helyen már amúgyis omladozó, málló felületbe. 

Több mint egy hónappal később megnéztük a helyszínt, de az épületen nem láttuk javításnak nyomát, három korlátot tettek ki korábban, ezeket összekötözték szalaggal, illetve az épületen több helyre is kiírták, hogy Vigyázat, laza vakolat!

Fotós: Házi Péter /  FMH

A korlátokat azonban valaki feltehetően berugdalta, betolta közvetlenül az épület falához, így a járdát ismét úgy, gyakorlatilag teljes szélességében használják az emberek, mint a vakolatomlás előtt. A hétvégére ismét erős szelet mondanak a meteorológusok, ezért inkább érdemes lesz ezt a járdaszakaszt elkerülni!

Az épületen megpróbáltunk valamilyen kiírt elérhetőséget találni, hogy megkérdezzük, mikor tervezik legalább a vakolat megerősítését, az omlásveszély megszüntetését, de nem találtunk ilyen kiírást a házon, ami egyébként teljesen lakatlan, bár a nyílászáróit valamikor újabb, hőszigetelt ablakokra cserélték ki.

Fotós: Házi Péter / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában