Leadhatják feleslegessé vált kütyüiket

2023.03.10. 09:30

Tavaszi nagytakarítás Lajoskomáromban

Elektronikai- és vashulladék gyűjtő akciót tartanak a településen a nemzeti ünnepet követő hétvégén, március 17-19. között reggel 9-től 16 óráig. Az eseményt a Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola és a helyi önkormányzat szervezi.

Kecskés Zoltán

Néhány kivételtől eltekintve bármi leadható, ami valaha elemmel, árammal vagy akkumulátorral működött

Fotó: Frank Yvette / DM

A Mérlegház mellett lévő telephelyen egészben veszik át a leadható elektronikai eszközöket. Legyen szó nagy háztartási eszközökről (mosógép, gáztűzhely, hűtószekrény stb.), vagy éppen kicsikről (vasaló, hajszárító stb.). Emellett számítástechnikai, szórakoztató elektronikai és világítástechnikai berendezéseket, valamint  barkácsgépeket is le lehet adni, nem beszélve a vashulladékokról. A felhívásban azonban hangsúlyozzák, hogy a képcsöves TV-ket, a szétbontott, kompresszor nélküli hűtőket, valamint a veszélyes hulladékokkal szennyezett elektronikai eszközöket nem áll módjukban átadni!

Az idős, egyedül élő lakosok kérhetik a hulladék elszállítását a +36 30 334 27 73-as telefonszámon.

A gyűjtés célja, hogy a hulladékok minél nagyobb mértékben hasznosuljanak, illetve a környezetre, emberre veszélyt jelentő anyagokat ellenőrzött körülmények között kezeljék.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában