Utolsó simítások vannak hátra

2023.03.29. 10:00

Szinte kész van az alapi óvoda tetője, a suli fejlesztése is a célegyenesben van

Új tető került az alapi csöppségek feje fölé és ezzel egy régóta várt terv valósulhatott meg a településen. Párhuzamosan pedig egy másik fejlesztés is a végéhez közeledik.

Kecskés Zoltán

Egy rég cél valósult meg a településen. 95 %-ban kész van az Alapi Óvoda-Mini Bölcsőde tetője.

Fotó: Önkormányzat

A Magyar Falu Program keretében, több mint 47 millió forintból készült el az alapi óvoda legújabb fejlesztése, amely az intézmény teljes tetőszerkezetére vonatkozott. Mint megtudtuk, a január végén megkezdett munkálatok kilencvenöt százalékban már készen vannak, már csak néhány apró simítás van hátra.

Az elnyert Mfp pályázatból a következők valósultak meg az intézményen: azbesztmentesítés, tetőszerkezet csere, héjazatcsere, kéménybontás, villámvédelem kialakítása, ereszcsatorna kiépítés. Ahogy Szalai János Milán polgármester fogalmazott lapunknak, fontos és szükségszerű volt a beruházás, hiszen korábban sajnálatos módon az intézmény nagy mennyiségű eső esetén beázott, a tetőhéjazat kialakítása nem volt megfelelő, így a vizet nem volt képes elvezetni. 

Kérdésünkre, az ünnepélyes átadóval kapcsolatban elmondta, hogy amint végeznek az iskolai tornaterem fejlesztésének kivitelezésével (fűtési rendszer korszerűsítés, belső ajtók csere, elavult lámpatestek helyett, korszerű világítótestek) sort kerítenek rá, kvázi, két legyet ütnek egy csapásra. A faluvezető a beszélgetésünk végén hozzátette azt is, hogy a fejlesztésnek köszönhetően  hamarosan pedig nem csak az alapi óvodában és mini bölcsődében, hanem az iskolában is nagyon szép és korszerű környezet várja a gyerekeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában