Jár nekik az elismerés, a taps

2023.03.01. 13:49

Simon László: Önök az állam, a Kormány, s a kormányhivatal arcai (videó)

Sikeres vizsgával fejezte be a kormányablak-ügyintézői képzést a Fejér Megyei Kormányhivatal huszonegy kormánytisztviselője. A szakembereknek Simon László főispán és Domokos Péter politikai tanácsadó nyújtotta át a bizonyítványokat szerda délelőtt a Megyeházán rendezett eseményen.

Kecskés Zoltán

A képen Gargalics Katinka veszi át a bizonyítványát Simon László főispántól.

Fotó: Fehér Gábor

A szerdai ünnepélyes átadón Simon László főispán hangsúlyozta: „Önök az állam, a Kormány s a kormányhivatal arcai, hiszen az állampolgárok az ügyeik intézése során, elsősorban a kormányablak-ügyintézőkkel kerülnek kapcsolatba. Éppen ezért a megye területi közigazgatásának a megítélése Önökön múlik." – emelte ki a főispán. Simon László köszöntőjének zárógondolataként a köszönet és a hála hangján szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, elismerés jár mindazoknak, akik a közszolgálatban képzelik el a munkás éveiket, s a jövőjüket. 

Domokos Péter politikai tanácsadó felidézte,hogy már korábban is többször megfordult a megyénkben, ám akkor mint kormányablakokért felelős miniszteri biztos volt jelen. Így gyakorlatilag hazatért a Megyeházára.

– A közigazgatás az állam szervezésének és működésének alapja. Ha állam van, minden van! – folytatta – Hatékony közigazgatás nélkül nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság, nincs fejlődés. Megújítottuk a teljes jogrendszert, létrehoztuk a kormányhivatalokat és visszaállítottuk az idén 10 esztendős járási rendszert, mert azt akartuk, hogy az állam elérhető legyen az emberek számára. És így is lett. A KAB hálózat mára szinte teljes, köztük Fejér megyében is. 2011 óta folyamatos a fejlődés, ma már 314 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére, kevesebb mint 14 kilométer távolságra. 6,2 millió honfitársunk lakik olyan településen, ahol van kormányablak, és akiknél pedig nincs, őket pedig a kormánybuszokkal érjük el, ami szintén egy hungarikumnak számít. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ország legkifinomultabb ügyfélszolgálatáról beszélünk, 2500 ügyben állunk az állampolgárok rendelkezésére. Az ügyfél-elégedettségi kutatások pedig azt mutatják, hogy a KAB szolgáltatásra alapvetően nincs panasz – fogalmazott  a politikai tanácsadó. 

Domokos Péter: Az ország legkifinomultabb ügyfélszolgálata a kormányhivatalok
Fotós: Fehér Gábor

Domokos Péter hozzátette azt is, hogy az innováció, a szolgáltató állam további építése folyamatos, éppen ezért például bevezették a Mesterséges Intelligencia Asszisztenst, amitől azt várják hogy az otthonról, elektronikusan intézhető ügyek köre bővüljön. Kiemelte, az e ügyintézés térnyerése ellenére, az emberek folyamatosan jönnek. 2022-ben több mint 14 millióan vették igénybe az ellátást, Fejérben ez a szám 585 538 volt, ami 425 581 fős lakossághoz viszonyítva kimagaslónak számít.   

A kormányablakok kialakításának legfontosabb célja az elégedett állampolgár, az, hogy mindenki a lakóhelyéhez legközelebb, vagy bármely, a számára legkönnyebben elérhető kormányablakban tudja elintézni a hivatalos ügyeit.

Az ünnepség zárásaként huszonegy hölgy vehette át bizonyítványát. 

Szinte megtelt a megyeháza díszterme.
Fotós: Fehér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában