Sportpálya avató

2023.03.02. 17:30

Mindenféle labdajátékra alkalmas az új pálya Iszkaszentgyörgyön

Elkészültek az utolsó simítások is Iszkaszentgyörgy legújabb sportpályájánál, így nincs akadálya annak, hogy szombaton hivatalosan is birtokba vegyék a területet a mozogni vágyók. A pályát egy mini-utánpótlás focitornával avatják fel.

Borsányi Bea

A sportpálya az egykori kőszínház nézőterének helyét vette át

Fotó: Gáll Attila

Iszkaszentgyörgyön közel 350 gyerek jár óvodába és iskolába. Elsősorban rájuk gondoltak a tavaly év végére elkészült multifunkcionális sportpálya létesítésével, amely szép környezetben, a katolikus templom feletti dombok tövében, a pumpapálya mellett került kialakításra. A szabványméretű kosárlabda pálya festése többfajta sport gyakorlását teszi lehetővé, így focizni, kézilabdázni, kosárlabdázni, sőt a mobil hálótartónak köszönhetően röplabdázni is lehet rajta. A 2021-ben nyert pályázat támogatási összegéből nem csak a sportpályát építették meg, de mellette esőbeállót, valamint akadálymentesített parkolóhelyet is kialakítottak és a pénzből a szükséges sporteszközök beszerzése is megtörtént. 

A beruházás közel 40 millió forintba került, amelyhez az önkormányzat mintegy 10 millió forintot tett hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában