Húsvét

2023.03.09. 13:00

Kerül-e szári tojás a vármegye tojásfájára?

Ahogy azt januárban megírtuk, az Alsószentiván Községért Egyesület, a Somogy vármegyei Kéthely település ötletéből kiindulva úgy határozott, idén húsvétra elkészítik Fejér vármegye tojásfáját. A felhívás egyre több településen jelent meg, most a száriakat buzdítják alkotásra.

Borsányi Bea

Szár település húsvéti tojását akár egy ügyesebb diák is elkészítheti

Fotó: Kiss Annamarie / MW

- Akár egy általunk rajzolt, vagy festett tojás is megteszi, nem kell feltétlenül nagyon komoly alkotásra gondolni – fogalmazta meg véleményét Barabás Attila, a felhívást közzé tevő helyi művelődésszervező, aki szeretné, ha Szár is képviseltetné magát az első vármegyei tojásfára akasztott tojások között. – Bár az egyesület elsősorban olyan tojásokat vár, amin a településre jellemző minta vagy címer és a település neve is szerepel – tette hozzá. 

Ha valakinek van kedve, tehetsége és ideje az alkotásra, keresse Barabás Attilát a [email protected] e-mail címen, vagy a 30/ 574-3805-ös mobilszámon! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában