Bizonyíték arra, hogy az öröm és a jókedv nem függ a vagyontól

2023.03.12. 20:00

Hontalan, és elvesztette azt a keveset is, ami volt – mégis tud mosolyogni (videó, galéria)

Lassan három hete annak, hogy tűz ütött ki a Palotavárosi-tavak melletti erdőrészen, ahol már évek óta rengeteg hajléktalan ember húzta meg magát.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Március 11-én délelőtt ismét ellátogattunk a helyszínre, ott találkoztunk Hájas Ferenccel, az egyik károsult hajléktalannal, akinek szintén mindene odalett a tűzesetben. Szomorúan mutatta, hol volt egykor az a kis bungaló, ami a fedelet jelentette a feje fölött – neki és még jó néhány társának.

– Amit itt lát, azt mind mi építettük a saját kezünkkel. Főleg én, mert korábban kőművesnek tanultam, így abból eszkábáltam, amiből csak tudtam – mutatta a romokat, melyektől némileg odébb még volt két épnek látszó épület is.

Majd átvezetett bennünket egy kitaposott ösvényen keresztül a mostani menedékükre, ami nem túl sok: két sátor. Ott húzza meg magát ő és egy barátja. A többiekről – két társukat kivéve –, akik korábban velük éltek, nem tudnak sokat, szétszóródtak.

A rossz körülmények ellenére Ferenc mégis jó kedélyű volt és bizakodó, még a gitárját is előkapta, amit nemrég egy hölgy adományozott neki, ugyanis az övé szintén a tűz martalékává lett. Jelenleg ez az egyik legboldogabb része a napjának: amikor zenél vagy épp dalokat ír. Ezzel kereste korábban azt a keveset, ami volt neki. Reméli, most, hogy újra tud játszani, ismét lesz elég a betevőre, de emellett dolgozni is szeretne, főként fizikai munkákban tudna az emberek segítségére lenni. Többször mondta, hogy a zenén felül kőművesi munkákat is végzett, a munkaadói pedig elégedettek voltak vele.
 

Ferencen és hozzá hasonló társain bárki segíthet, aki szeretne: a Sörház tér 3. szám alatt, a Kríziskezelő Központ épületében adományokat adhatnak le. Amennyiben valaki személyesen Ferenccel venné fel a kapcsolatot, keresse szerkesztőségünket a [email protected] e-mail-címen, vagy a Székesfehérvár, Ady Endre u. 15. szám alatt, ahol egy telefonszámot tudunk a jó szándékú emberek rendelkezésére bocsátani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában